Меню Затваряне

Желанието за заедност, подкрепа, разбиране и взаимна обич са едни от най-естествените човешки необходимости.

Противно на известната сентенция, че домът е нашата крепост, аз вярвам, че всъщност не домът, а именно семейството, би следвало да бъде нашата устойчива, стабилна крепост, нашият пристан и комфортна зона.

Често обаче в устойчивата крепост се появяват пукнатини, в началото малки, незабележими, а в един следващ момент – празнината е станала толкова голяма, че се чудиш възможно ли е да бъде поправена, струва ли си твоята крепост, защо зоната ти на комфорт се превърна в зона на скандали или пък убийствено мълчание, обиди, обвинения, недоверие, разочарование, липса на взаимност.

Семейното консултиране не е универсална панацея, а аз – за съжаление- не притежавам вълшебна пръчица, с която да превърна отломките в прекрасен замък.

Това, което мога да ти гарантирам обаче е  – че семейната терапия е работещ и ефективен подход, чрез който можем да постигнем осезаема положителна промяна в отношенията на  всяка една семейна двойка, която има желанието и мотивацията да преоткрие щастието, хармонията и заедността помежду си.