Меню Затваряне

„За да станем майстори на любовта, трябва да се упражняваме да обичаме. Изкуството на връзката също изисква вещина, а вещината се постига с практика. Следователно, за да овладеем изкуството на връзката са необходими повече действия, а не концепции и натрупване на знания. Разбира се, действието изисква известни познания или поне малко повече разбиране на човешката природа.”

Мигел Руис

Никак не искам да прозвуча твърде гръмко, макар че – от друга страна – ми се иска всички млади двойки да знаят и осмислят следния факт – Всички съвременни проучвания сочат, че двойките, преминали през предбрачно консултиране, имат по-успешни бракове от онези, които – опиянени от любовта и оптимизма – са решили, че нямат нужда от това.

Решението за сключване на брак е една от най-сериозните стъпки в живота ти, направи я смело, уверено, успешно.

Дълг на всеки влюбен човек е да опази, съхрани и обогати любовта си, а любовта е всичко друго, но не и даденост.

Предбрачното консултиране ще ти помогне да се докоснеш до тайните, които всеки влюбен би искал да знае – как се поддържа любовта, през какви етапи минава семейството като двойка, как се тушират конфликти, как се поддържа интимният интерес, каква е ползата от сходствата и колко необходими са различията.

И най-важното – ще ти даде есенцията на вечната истина: Любовта и щастието в семейството не са въпрос на късмет, съдба или красива случайност. Любовта и щастието се градят и надграждат всеки ден – с жестове, с целувки, със спазени обещания, с общи цели и общи мечти, с уважение, със споделеност и безусловна заедност без да губиш своята уникалност и единственост на личността.

Предбрачното консултиране ще ти даде всички онези техники и хитринки, с които да положиш стабилна основа, върху която да градиш своето щастливо семейство и да твориш взаимното щастие.